Audiobus: Use your music apps together.

What is Audiobus?Audiobus is an award-winning music app for iPhone and iPad which lets you use your other music apps together. Chain effects on your favourite synth, run the output of apps or Audio Units into an app like GarageBand or Loopy, or select a different audio interface output for each app. Route MIDI between apps — drive a synth from a MIDI sequencer, or add an arpeggiator to your MIDI keyboard — or sync with your external MIDI gear. And control your entire setup from a MIDI controller.

Download on the App Store

Audiobus is the app that makes the rest of your setup better.

CME WIDI UHost - MIDI transmission issue (skipped notes)

edited October 2023 in Hardware

Hi, anybody here who has CME MIDI UHost?
I got one today, I updated USB firmware to latest 3.7 and BT Firmware to latest 2.2.1. Connection between my AKAI LPK25 MKII and iPad via UHost is OK but I have some weird issue with skipped MIDI notes I play on keyboard. For instance when I'm playing C chord multiple times in a row I'm hearing sometimes correct CEG, sometimes only CG, CE, or EG. I have no issues with the same keyboard and iPad with wired connection. Issue is also visible in MIDI monitor (MIDI Sniffer) on iPad.
Any idea?

Comments

  • if the device youre connecting to uhost is the problem, you could get another cme product to transmit midi bte to the uhost

  • I have tried another keyboard with uHost and behaviour was significantly better. Since I'm used to AKAI, I returned uHost.

  • @filo01 said:
    I have tried another keyboard with uHost and behaviour was significantly better. Since I'm used to AKAI, I returned uHost.

    Did you buy OTG cable ?

    Widi uhost sends to ipad. Keyboard sends to uhost but the OTG cable might mean it can stall the midi from keyboard. So it sends data to ipad correctly.

  • edited October 2023

    Unfortunately I don't know if I have OTG cables or not. IMHO it shouldn't be a reason of my issue because OTG is about connection and it either works or it doesn't, nothing in between. It is not about quality of transmission IMO.
    Maybe I will check uHost again with original CME cables in future but it is not so important for me now.
    edit: I have got a confirmation from CME rep that my issue wasn't caused by cable. That's all I know.

Sign In or Register to comment.